Colour Explosion

Jette Station

De gemeente Jette wou de heropening van het gerestaureerde station tijdens de jaarlijkse kerstmarkt op een bijzondere manier in het licht zetten. Het station is één van de oudste station in België. Het werd in 1858 gebouwd in een eclectische stijl is sinds 1995 als monument beschermd. Het plein voor het station werd in 2015 volledig heraangelegd.

Om het gebouw te verlichten maar tegelijkertijd de doorgang op het plein te behouden, werd er een kubusvormige truss structuur geplaatst die als poort tussen de kerstmarkt en het stationsplein fungeerde. De trussstructuur werd ingepakt met duizenden kleine lichtjes die er tevens voor zorgden dat de structuur niet ingeklommen kon worden.

Aan de trussstructuur werden de spots opgehangen. De installatie bestond uit 5 vari*lites gehangen en 7 Chauvet Colorbattens Q15. Elke colorbatten bestond uit 15 RGBW pixels die elk individueel werden aangestuurd. Dit liet toe om op de gehele gevel een steeds variërend kleurenpatroon te projecteren. Bovenop dit kleurenpatroon werden bewegende abstracte motieven geprojecteerd met de 5 vari*lites (3 x 3500Q en 2 x 3015).

De patronen en kleuren wisselden elkaar om de 3 minuten af zodat er steeds een wisselend beeld werd geprojecteerd. Via een toetsscreen kon de organisatie de installatie gemakkelijk aan- en uitzetten en/of bepaalde patronen oproepen.