Lighting 223

Lichtkunstfestival Knokke-Heist

Knokke organiseerde eind 2019 voor de tweede maal een lichtkunstfestival in het thema van de kleine prins. Voor de tweede editie neemt de kline prins de bezoeker mee naar zijn planeten. Jong en oud worden ondergedompeld in een wereld vol verwondering, verrasing, emotie en poëzie.

Verlaten op het strand is een impressionante bamboestructuur geland (een werk van Georges Cuviliier). Is het een wrak van één of ander schip, is het een mysterieuze hut of is het een overblijfsel van een lang vergeten cultuur. De bamboestructuur is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, verwonderd geraken en zich laten inspireren. Het strand herinnert aan de woestijn, de plaats waar de piloot uit het boek verplicht wordt te landen.

De bamboestrucuur wordt aan de buitenzijde in een diepe blauwe kleur belicht. Aan de binnenzijde scheren patronen zachtjes over de complexe bamboestructuur alsof ze ze stap voor stap willen ontdekken. De lichten geven slecht een tipje van de structuur bloot maar geven tegelijkertijd een complex patroon van voortshrijdende lichtblekken op de bamboepalen. Tussen de bamboe is een sterrenhemel opgehangen waar achtereenvolgens de 12 sterrenbeelden op worden geprojecteerd.