(dis)assembled

Lichtfestival Hasselt

Voor de internationale conferentie Light in the City werd KUNST.LICHT gevraagd na te denken over een ingreep in de ruimtes waar de conferentie plaatsvond. De locatie van de voormalige gevangenis van Hasselt, waar nu de Universiteit van Hasselt is gevestigd, inspireerde KUNST.LICHT tot het maken van een installatie uit 2 delen.

Op het kruispunt van verschillende gangen (het vroegere panopticum) werd deel 1 van de installatie geplaatst. Assembled toont een videobeeld van voorbijwandelende personen op een zeer lage resolutie (10 x 20 pixels). Ondanks de lage resolutie zijn we in staat om de beweging van personen waar te nemen. De beweging op het scherm (een metalen frame met 20 actieve sunstrips) gaat een dialoog aan met de mensen die soms achteloos het werk voorbijstappen of er bij blijven stilstaan.

Onder een schuine wand van het auditorium werd deel 2 van de installatie geplaatst. Hier werd dezelfde informatie naar de actieve sunstrips doorgespeeld. Alleen staan de sunstrips deze keer in een lijn opgesteld en schijnen de spotjes op de wand en het schuine betonnen plafond. De lichten op de wand geven nu een vage indruk van voorbijwandelende figuren tegen een rode achtergrond.