Prijs Amateurkunsten

Tienen CC De Kruisboog - Manege

De Vlaamse Overheid heeft een traditie in het uitreiken van cultuurprijzen. In 2012 werd voor de eerste maal de Cultuurprijs voor Amateurkunsten uitgereikt. Dit gebeurde bij de start van de Week van de Amateurkunsten.

De uitreiking van de prijs vond plaats in Tienen in de vernieuwde zaal De Manege van het cultuurcentrum Kruisboog. Het Forum voor Amateurkunsten wou van het event ook gebruik maken om de aanwezigen een staalkaart te bieden van wat de amateurkunsten in Vlaanderen te bieden hebben. Dit alles in een strak tijdschema van 1 uur. Sacred Places stond in voor de regie. Om dit alles georganiseerd te krijgen was het al snel duidelijk dat met 1 centraal podium een strakke regie onmogelijk was.

KUNST.LICHT nam niet enkel het lichtconcept op zich, maar stond in voor de volledige scenografie van de ruimte. Een landschap van verschillende podia werd uitgebouwd (in totaal werd bijna 200m2 podium aangebouwd) met daartussen als steeds weerkerend element kubussen uit trusselementen (3.00m x 3.00m x 3.00m) waarin meer intieme concertjes plaats vonden. De kubusvorm werd ook gebruikt voor de techniek. De vorm van een vierkante truss-element werd herhaald in een lichtmast met 16 par-spots, die hoog boven de ruimte uitstak en zorgde voor het uitlichten van 49 witte sokkels met daarop kleine kunstwerkjes.