Landen800 slotevent

Martkplein Landen

In 2011 vierde de stad Landen haar 800 jarig bestaan. Dit feestjaar werd gevierd met heel veel activiteiten. Hoogtepunt was ongetwijfeld de multimediashow op het marktplein van Landen, waar dansers, muzikanten, vuurwerkartiesten een ode brachten aan het ontstaan van de stad en haar bewoners.

De show vond plaats in openlucht op een podium naar een ontwerp van KUNST.LICHT. Het podium had afmetingen van bijna 40.00m x 8.00m met een maximale hoogte van ongeveer 12.00m. Voor het centrale podium bevond zich een watervlak van 8.00 x 15.00m.

Voor de belichting werd gekozen voor een vrij eenvoudige setting met multipars en sunstrips bevestigd op de stellingstructuur. De achterwand van de scene bestond uit een matrix van 64 RGB ledpars. Frontlicht werd voorzien door 4 krachtige VL3500Q spots geplaatst op de daken van de omliggende huizen.

De show vond plaats in openlucht bij het begin van de zomer. Dit betekende dat gedurende één van de kortste nachten van het jaar (eind juni) de volledige show geprogrammeerd werd, een ware uitdaging!