Tributes

dansvoorstelling Hilde Goyens Schouwburg Leuven

Voor het 25 jarig bestaan van dansschool Hilde Goyens werd een dansvoorstelling gemaakt als ode aan de dansklassiekers die Hilde Goyens geïnspireerd hebben. De uitdaging was om een halve eeuw danschoroegrafieën (van Fred Astair over Michael Jackson tot Kool Herc) ook via de belichting te ondersteunen.

We kozen daarom voor enerzijds een eerder klassieke theaterbelichting waarbij de scene in 3 x 5 overlappende vlakken werd ingedeeld. Elk vlak kreeg een koud tegenlicht en een warm en een koud frontlicht. Daarnaast werd er zijlicht op 3 hoogtes voorzien vanuit elk van de 5 coulissen.

Aanvullend aan de theaterbelichting werden 4 frames met telkens 3 x 3 PAR64 narrow beam opgehangen aan de trekken. Op die manier ontstonden 4 gigantische lichtbundels. Elk par was bovendien apart regelbaar waardoor de frames als 4 matrixen van 3 x 3 PAR’s bediend konden worden. Elk frame werd ook nog eens op 3 punten aan de trekken bevestigd. Door de trekken op en neer te laten kon op die manier elk frame quasi willekeurig in de ruimte gedraaid worden, zelfs live tijdens de dansvoorstelling.

Naast de frames werd ook één van de achtertekken voorzien met 20 actieve sunstrips waardoor een soort lichtkrant ontstond waarop patronen geprogrammeerd werden. Ook deze trek was in de hoogte regelbaar waardoor de patronen op verschillende hoogtes de scene konden vervolledigen.

Tenslotte werd vanuit de zaal gebruik gemaakt van een krachtige VL3500 spot, die toeliet om op de volledige achterwand bewegende patronen te projecteren of de scene volledig in 1 kleur uit te lichten.