Sacred Library

Kulturama Leuven

Twee jaar achter elkaar werd de Universiteitsbibliotheek aan het Ladeuzeplein tijdens Kulturama omgevormd tot een cultuurcentrum voor amateurkunsten. Gedurende 3 dagen werden de verschillende zalen omgevormd tot een ruimte voor dans- en theatervoorstellingen en vonden er concerten plaats. Binnen en buiten konden beeldende kunstenaars hun werk presenteren en sommige kunstenaars werkten zelfs tijdens het event ter plaatste. De benedenverdieping werd omgevormd tot een coole lounchebar.

KUNST.LICHT werkte niet alleen samen met Sacred Places de indeling van de ruimtes uit, maar verzorgde ook op alle plekken de belichting. Grootste uitdaging vormde opnieuw de zeer beperkte stroomvoorziening en het feit dat de lichtinstallaties de normale werking van de bibliotheek niet mochten verstoren.

Om de aanwezigheid van Sacred Library in de omgeving extra te benadrukken werden de kolommen van de gaanderij in een kleurenspectrum groen naar blauw uitgelicht. Vanuit de klokkentoren draaide een zoeklicht over het Ladeuzeplein. De lounchebar werd voorzien van transparante stoelen en transparante kubusjes met langzaam van kleur wisselende ledpars.