Samen-Ensemble

Festival Van Vlaanderen op de taalgrens

SAMEN-ENSEMBLE was een totaalspektakel waarin Vlaamse en Waalse amateurkoren samen zongen. Centrale gast ISHTAR zorgde voor de muzikale ondersteuning.

De grote uitdaging van het project bestond eruit dat er enerzijds op 4 totaal verschillende locaties gespeeld moest worden (van een oude textielfabriek, een vroeggothische kerk tot een modern ingerichte maar eerder sfeerloze evenementenhal). Bovendien was de opbouwtijd zeer beperkt (+/- 4 uur) en diende rekening gehouden worden met een beperkte stroomvoorziening.

Om die reden werd gewerkt met 4 of 5 kubussen opgebouwd uit metalen truss-structuren waartussen semi-transparante doeken werden gemonteerd. De centrale kubus was de grootste en herbergde de groep ISHTAR. In de andere kubussen zat het schminkatelier, een bar annex suikerspinkraam, de infostand van het Festival van Vlaanderen en de techniek. Op elke kubus werd een VARI*Lite (VL3500Q) geplaatst. De grote kubus was voorzien van intelligente sunstrips aan de zijkanten en 16 eenvoudige multipars. De semi-transparante doeken van de grote kubus konden tijdens de voorstelling neergelaten of opgehaald worden. Bij het begin en einde van de voorstelling werd het muziekdoosje als het ware geopend en opnieuw gesloten.