Brouwerij De Hoorn

Open Monumentendag Leuven - oude brouwerij

Voor de Open Monumentendag werd de voormalige brouwerij De Hoorn voor het publiek opengesteld. De bezoekers konden vrij de verschillende verdiepingen van de brouwerij bezoeken. Met klank, licht en geur werd getracht de sfeer van de brouwerij terug tot leven te wekken. Het was daarbij niet de bedoeling om trouw een kopie te maken van een werkend brouwerij, maar eerder op een artistieke wijze de sfeer van een werkende brouwerij te evoceren. Elke verdieping had een andere sfeer.

De kelderverdieping was de plek van de motoren en werd met Led pars en pinspotjes uitgelicht om de donkerte te bewaren.

De eerste verdieping is de plek van de brouwkuipen. In enkele kuipen werden kleine lichtkunstwerkjes geplaatst. Zo werder er in één van de kuipen verschillende spiegelbollen geplaatst waardoor de gistende en roterende beweging van het brouwproces werd geëvoceerd.

Op de hoogste verdieping werden de grondstoffen bewaard. Deze verdieping werd uitgelicht met industriële HQI lampen die telkens op dezelfde afstand werden geplaatst maar met een iets andere kleurfilter. Hierdoor ontstond een lichtgradatie van warm naar kouder licht, die de ruimte een extra diepte gaf.