10 jaar provincie Vlaams-Brabant

Provinciehuis Leuven

Voor het 10-jarig bestaan van de provincie Vlaams-Brabant werd het provinciehuis omgevormd tot een gigantische display. Het display telde het aantal dagen af tot aan nieuwjaar. Tussendoor werden er ook allerlei patronen op de gevel geprojecteerd. Op oudjaarsavond om klokslag 12 uur werd de gevel een groot lichtvuurwerk en verscheen een grote 10 om het 10-jarige jubileum van de provincie Vlaams-Brabant te vieren.

Om dit technisch te realiseren, werden er op elk van de 10 verdiepingen van het provinicehuis 10 halogeenlampen type kwarts assymetrisch geplaatst. Op elke verdieping werd een dimkast voorzien die met een dmx kabel via de kabelschacht met de lichtsturing op het gelijkvloers verbonden werd. Meer dan 2 kilometer kabel verbond elke lamp met de dimkasten. Zo kon elke halogeenlamp apart aangestuurd worden.

Voor de sturing werd gebruik gemaakt van het softwarepakket HORIZON van Rosco. Alle scenes werden op de seconde uitgewerkt zodat elke dag de aftelling perfect kon verlopen. In totaal werden zo’n 70.000 stappen (cues) geprogrammeerd.