Feest in Huis

Provinciehuis Leuven

De opening van het provinciehuis Vlaams-Brabant was de aanleiding om het nieuwe gebouw in een speciale feestverlichting te hullen. Het gebouw bestaat uit een kantoortoren van zo'n 50m hoog en 40m breed en een langgerekte laagbouw (+/- 200m lang).

De toren vormt echt een landmark in de omgeving. Om die reden werd er voor gekozen om deze in een veelkleurige lichtkleed te hullen : 9 Citycolors (HMI 2500W) zorgden voor het gewenste effect.

Achter de ramen werden 65 TL-lampen geplaatst, één voor elke gemeente in de provincie. De TL-lampen vormen als het ware signaallampjes die het contact met de gemeenten symboliseren. De TL's werden aangestuurd door 65 huis-tuin-en-keuken-timers die willekeurig werden ingesteld.

Aan de zijkant van de toren bevindt zich het zogenaamde gele balkonetje. Een kunstwerk, maar op dat ogenblik zeker 'talk of the town'. Het balkon werd met een volgspot in het volle licht geplaatst.

Het resultaat was vanaf een ruime afstand zichtbaar en op vele internetfora werd er gepleit voor het behoud van deze verlichting.

Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met kunstenaar Katie Lagast.