.

>

>

>

>

.

.

.

.

>

CONTACTcontact.html

.

>

WATwat.html
WIEwie.html
HOEhoe.html
PRJprojecten.html
introintro.html

paardenkrachtHet project Paardenkracht werd ontwikkeld voor het lichtfestival in Hasselt. Deze beeldengroep staat aan het begin van de winkelwandelstraat aan het Leopoldsplein.

Het monumentale beeld van beeldhouwer Jan Desmarets straalt kracht, beweging en dynamiek uit. Drie eigenschappen die Hasselt typeren en eveneens symbool staan voor de verdere ontwikkeling van de stad. Helaas valt de beeldengroep ondanks zijn grootte en imponerend karakter niet echt op en wordt het regelmatig gebruikt als fietsenstalling of houder voor menu kaarten.Aan die situatie wilden we iets veranderen. Door het beeld op één avond op een bijzondere manier in het licht te zetten, kreeg jet terug de aandacht die het verdiende. Veel bezoekers stonden voor de eerste maal stil bij het beeld en ervaarden de kracht die het beeld uitstraalde. De belichting probeerde deze kracht een extra dimensie te geven. De belichting is eerder spectaculair opgevat en volgde de dynamiek van de muziek. Rond het beeld werd eveneens een grote vijver gebouwd (van ongeveer 10 x 10 meter), waarin fonteinen in alle kleuren regenboog op het ritme van de muziek op en neer gingen.


Er wordt op dit moment, in het kader van het programma Light and Art van de internationale organisatie LUCI ook gewerkt aan een permanente verlichting van de beeldengroep. Deze belichting zal niet zo spectaculair zijn, maar wil alleszins wel het beeld een correcte plaats geven in het nachtelijk beeld van de stad Hasselt.


Voor een impressie video klik hier.
13-paardenkracht-fotos.html