.

>

>

>

>

.

.

.

.

>

CONTACTcontact.html

.

>

WATwat.html
WIEwie.html
HOEhoe.html
PRJprojecten.html
introintro.html

75jaar basiliek EdegemVoor de viering van het 75 jarig bestaan van de basiliek van Edegem werd een speciale feestviering met alle koren van de gemeente en de dansgroep Kinemusik in elkaar gestoken. De aandacht moest echter behouden blijven op de basiliek, een neobyzantijnse kerk met enkele prachtige fresco’s en een grote koepel boven het podium.


De viering vond plaats op een zonnige zondagnamiddag in oktober. Door de ramen die zich rondomrond de koepel bevinden te verduisteren werd de intimiteit van de kerk versterkt en kwamen de prachtige kleurrijke glasramen in de zijkant en aan de achterzijde van de kerk extra in de aandacht.


Aangezien de dansers en koren zich op verschillende plaatsen in de kerk bevonden, maar anderzijds de aanwezige stroomsterkte eerder beperkt was (32A 220V) werd geopteerd voor een 4-tal krachtige Vari*lites (type 3500Q) die op verschillende plaatsen in de kerk op een hoogte van +/- 7.50m hoog op windups gemonteerd werden. De Vari*lites namen het grootste deel van de verlichting van het event op zich. Deze werden aangevuld met enkele multipars (bijvoorbeeld tegen de kolommen van het koor) en een reeks sunstrips. De Vari*lites zijn krachtig genoeg om de gehele kerk in het licht te zetten (zelfs overdag) en de voorstelling kleur te geven.08_75jaar_basiliek_fotos.html