08-75jaar_basiliek_edegem.html

.

>

>

>

>

.

.

.

.

>

CONTACTcontact.html

.

>

WATwat.html
WIEwie.html
HOEhoe.html
PRJprojecten.html
introintro.html

Winterinstallatie St MichielsDe kerkfabriek van de Sint-Michielskerk in Leuven wou tijdens de kerstperiode dit unieke monument extra in de aandacht brengen. De Sint-Michielskerk wordt niet zonder reden één van de zeven wereldwonderen van Leuven genoemd.


De ingreep wil de bezoekers niet enkel onder de indruk brengen van de magnifieke architectuur van de kerk, maar ook even aan te zetten om na te denken. De krstperiode is voor velen geworden tot een stresserende bezigheid van cadeaus kopen en familiebezoeken.... De bezoeker van de Sint-Michielskerk wordt daarom uitgenodigd om de drukte van het kerstshoppen achter zich te laten, te genieten van de wondermooie architectuur van de kerk, maar ook om even stil te staan en na te bezinnen of na te denken.


WAT IS NIETS ... NIETS WAT IS


Dat is de centrale thematiek. Deze thematiek wordt uitgewerkt door de tekst vanuit de nok van het gebouw met krachtige profielspots (2KW) te projecteren op 3 horizontaal geplaatste doeken op vloerniveau. Elke doek wordt van achter in een andere kleur belicht. (rood, groen en blauw niet toevallig de drie basiskleuren). De ruimte wordt ook volledig gehuld in een nevel. Daardoor wordt de bezoeker verplicht de immense ruimte opnieuw te ontdekken. Bovendien worden door deze nevel de immateriële lichtbundels plots zichtbaar, tastbaar, aanwezig ....


bekijk hier nog meer foto’s van Lemmert

07_winterinstallatie_fotos.html
foto’s (c) Lemmerthttp://www.lemmert.beintro.htmlshapeimage_18_link_0