.

>

>

>

>

.

.

.

.

>

CONTACTcontact.html

.

>

WATwat.html
WIEwie.html
HOEhoe.html
PRJprojecten.html
introintro.html

10 jaar provincie Vlaams-BrabantVoor het 10-jarig bestaan van de provincie Vlaams-Brabant werd het provinciehuis omgevormd tot een gigantische display. De 10 dagen voor nieuwjaar verscheen er achter de ramen van het provinciehuis een reusachtig cijfer dat het aantal dagen tot de start van de festiviteiten voor het 10-jarig bestaan van de provincie aangaf. Naast dit cijfer werden er elke dag ook nieuwe patronen op de gevel getoond.


Hiervoor werd er op elk van de 10 verdiepingen van het provinicehuis 10 halogeenlampen type kwarts assymetrisch geplaatst. Elke halogeenlamp kon apart aangestuurd worden. Hiervoor werd er op elke verdieping een dimkast geplaatst. Bijna 2 kilometer kabel verbond alle lampen met de dimkasten. In de leidingschacht werd voor deze specifieke gelegenheid een dmx-lijn voorzien, zodat de branddeuren gedurende de tijd van het event gesloten konden blijven. Door gebruik te maken van dimkasten in plaats van schakelkasten was het ook mogelijk om “grijswaarden” in de animaties in te brengen.


Voor de sturing werd gebruik gemaakt van het softwarepakket HORIZON van Rosco. Alle scenes werden op de seconde uitgewerkt zodat elke dag de aftelling perfect kon verlopen. In totaal werden zo’n 70.000 stappen (cues) geprogrammeerd.